full screen background image

Adomnicăi: Sunt activate toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, la nivel de Primării

Delgaz Grid a informat Prefectura Suceava că, vineri, la ora 10, ca urmare a unor avarii produse la rețele de distribuție a energiei electrice, din cauza fenomenelor meteorologice produse, în județul Suceava mai erau parțial afectate localitățile Straja și Poiana Stampei.

Astfel, la ora menționată erau 13 posturi de transformare nealimentate și 163 de consumatori rămași fără curent electric.

Delgaz a precizat că, la fața locului, se aflau 16 echipe de intervenție ale companiei, care lucrau la cele 2 linii electrice parțial nealimentate cu energie electrică.

Potrivit informațiilor transmise de Delgaz Grid, joi 28 iunie, ploile torențiale și vântul puternic au provocat avarii la 194 de puncte de transformare, fiind afectați 14.563 de consumatori din mai multe localități ale județului Suceava.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a transmis că joi, în comuna Slatina, au fost inundate 10 curți, 9 beciuri și 2 anexe, iar la Mușenița 2 anexe au ars, ca urmare a descărcărilor electrice.

Județul Suceava se află sub avertizare cod portocaliu de precipitații și cod portocaliu hidrologic, pe râurile Suceava, Moldova, Bistrița și afluenți.

Meteorologii spun că va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și, izolat, chiar 60…70 l/mp.

Invitat la Radio VIVA FM, prefectul Sucevei, Mirela Elena Adomnicăi, a anunţat că, de la ora 15, este convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Adomnicăi a vorbit despre situaţiile cauzate de ploi până în prezent (în principal în Slatina, Muşeniţa şi Câmpulung Moldovenesc) şi despre măsurile care sunt luate pentru evitarea problemelor care s-ar putea produce după fenomenele meteorologice extreme anunţate:

comments

comments