full screen background image

Credincioşii sunt rugaţi să facă donaţii pentru refacerea Mănăstirii „Sf. Mina” din Roșiori

Mănăstirea „Sf. Mina”, din localitatea Roșiori, comuna Forăști, a fost grav afectată în urma incendiului din data de 24 iunie.

În urma dezastrului, Stareţul Mănăstiri, Arhimandritul Ene Raicu Varnava, îi roagă pe credindincioşi să contribuie, după posibilităţi, la refacerea lăcaşului de cult.

Doritorii pot face donaţii în următoarele conturi deschise la BRD:
– cont lei RO04BRDE340SV22903663400
– cont euro RO19BRDE340SV37387403400 SWIFT BRDEROBU

 

Pompierii militari suceveni de la subunitățile din Fălticeni, Suceava, Gura Humorului și Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Forăști, Drăgușeni, Boroaia, Cornu Luncii, Vadu Moldovei și Baia, au intervenit, duminică, cu 15 autospeciale și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la corpul de chilii al Mănăstirii „Sf. Mina”, din localitatea Roșiori, comuna Forăști.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul și la mansarda construcției, cu o amprentă la sol de aproximativ 1.400 mp, cu pericol de propagare la cele două biserici ale mănăstirii, precum și la alte anexe din gospodărie.

Incendiul a anunțat, prin 112, la ora 6:34 şi fost lichidat la ora 11:00.

Au ars acoperișul și mansarda construcției pe aproximativ 1.400 mp, obiecte de mobilier și de cult, aparatură electrocasnică, elemente de tâmplărie și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită de la un mijloc de preparat hrana (sobă metalică fără acumulare de căldură) lăsat nesupravegheat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat cele două biserici, restul corpului de chilii, precum și anexele gospodărești (garaj și atelier de tâmplărie).

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza