full screen background image

Ambasadorul Republicii Tunisiene în România, primit de către premierul Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 26 iunie, pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Tunisiene în România, E.S. Dna. Botheina Labidi, în vizită de rămas bun.

În cursul convorbirilor, premierul român a exprimat satisfacția pentru evoluțiile pozitive înregistrate în ultima perioadă la nivelul relațiilor politico-diplomatice, economice și sectoriale.

Șeful Executivului a reafirmat că impulsionarea dialogului politic și extinderea cooperării cu țările din Africa de Nord reprezintă o componentă importantă în ansamblul măsurilor de relansare a relațiilor bilaterale ale României cu partenerii din această zonă, obiectivul fiind inclus în Programul de Guvernare 2017-2020.

Premierul român a remarcat faptul că, în plan economic, Tunisia reprezintă un partener comercial tradițional al României în Africa, prioritatea în dezvoltarea relațiilor româno-tunisiene fiind axată pe componenta economică, implicit pe diversificarea cooperării sectoriale. Pentru implementarea acestor obiective de interes reciproc, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat, de asemenea, interesul particular al Guvernului României de a impulsiona, aprofunda și diversifica raporturile economice în vederea corelării lor cu excelentele raporturi politice existente între cele două state.

La finalul întrevederii, premierul român a adresat mulțumiri ambasadoarei tunisiene pentru implicarea activă și contribuțiile aduse dezvoltării relațiilor bilaterale și i-a urat succes în activitatea viitoare.

comments

comments