full screen background image

Liderul PNL, Ludovic Orban, în vizită la Suceava

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Suceava, că a purtat discuţii cu UDMR şi aşteaptă o decizie a Uniunii în legătură cu votul la moţiunea de cenzură.

”UDMR a fost avertizat şi de PPE. După cum ştiţi, UDMR este membră a PPE, alături de PNL. Conducerea PPE a atras atenţia UDMR că nu este în linia politică (…) în modificarea legislaţiei în domeniul justiţiei alături de PSD. Aşteptăm o poziţionare din partea UDMR. Nu mi se pare normal să stea alături de Liviu Dragnea, să-i acorde în continuare un cec în alb, să-l gireze cu voturile parlamentarilor UDMR, pentru că, dacă fac lucrul ăsta, înseamnă că nu vor ţine cont de cei care i-au trimis în Parlament”, a spus Orban.

Referindu-se la demisia lui Eckstein Kovacs, preşedintele PNL a arătat că decizia fostului consilier prezidenţial arată că nu agreează politica actuală a Uniunii.

”Este o decizie care reflectă faptul că Peter Eckstein Kovacs, care a fost un membru bază al UDMR, nu mai este reprezentat astăzi de politica UDMR”, a punctat el.

În context, Orban a spus că se aşteaptă ca PSD şi ALDE să decidă să nu-şi lase parlamentarii să voteze la moţiunea de cenzură.

”Asta poate să reducă numărul de voturi pe care îl putem obţine la moţiunea de cenzură. Dar, eu cred că orice parlamentar din actuala majoritate, indiferent că este din PSD, ALDE sau UDMR va fi apreciat de opinia publică şi va câştiga în imagine dacă va vota pentru România şi nu pentru Liviu Dragnea”, a conchis Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a mai declarat că susţine protestele de stradă şi că a îndemnat membri şi simpatizanţii partidului să participe la acestea.

”Cu siguranţă. Am îndemnat membri de partid, simpatizanţii PNL, să fie prezenţi la toate manifestaţiile publice paşnice, civilizate, care se organizează în susţinerea moţiunii de cenzură, care se organizează pentru a împiedica Guvernul să adopte o nouă Ordonanţă 13, care se organizează în apărarea unei justiţii independente şi care se organizează, la urma urmei, pentru ca România să revină la o traiectorie normală, firească, la o traiectorie europeană, democratică, în interesul general”, a spus Orban.

Liderul liberalilor a mai spus că nu va mai participa la astfel de proteste, pentru a nu lăsa impresia că există un interes politic în organizarea acestora.

”M-am ferit să mă afişez personal la manifestaţii, pentru că nu vreau să creăm pretexte propagandei nocive a partidului de guvernământ, să spună că există vreo potenţare politică sau un interes politic în aceste manifestaţii. Cred că, 99% din cei care ies în stradă, ies din proprie voinţă, pentru că ei consideră că este necesar să-şi exprime punctul de vedere în spaţiul public şi să încerce să contribuie la îndreptarea României pe direcţia bună”, explicat Orban.

Întrebat dacă e normal ca preşedintele Klaus Iohannis să îndemne oamenii să iasă în stradă, Orban a răspuns afirmativ.

”Da, sigur că da. Preşedintele Iohannis întotdeauna a fost alături de societate (…) O manifestare este o formă de exprimare a unui punct de vedere de către cetăţenii care sunt lipsiţi de putere şi care au ca formă de exprimare această manifestare în spaţiul public. Mie mi se pare că este perfect democratică o astfel de manifestare, chiar e salutară şi poate să arate că există o mare susţinere pentru moţiunea de cenzură şi pentru încetarea acestei perioade negre din istoria post-democratică a României, şi anume guvernele lui Dragnea”.

comments

comments