full screen background image

România va găzdui în premieră World Rugby U20 Trophy

România va găzdui în premieră, între 25 august şi 9 septembrie, World Rugby U20 Trophy, a doua competiţie valorică din lume la această categorie de vârstă, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

La competiţia organizată de Federaţia Româna de Rugby în colaborare cu World Rugby vor participa 8 echipe: România, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong Kong şi Canada.

Meciurile se vor desfăşura pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti, în zilele de 28 august, 1 septembrie, 5 şi 9 septembrie, câştigătoarea competiţiei urmând să promoveze în eşalonul de elită, Campionatul Mondial, în locul Japoniei, care a retrogradat la finalul ediţiei din acest an, disputată în Franţa.

“Ne bucurăm să găzduim U20 World Rugby Trophy, pasiunea noastră pentru organizarea competiţiilor şi experienţa anterioara cu turneele de Nations Cup care au avut loc la Bucureşti sunt acum depăşite de o oportunitate unică. Aceasta competiţie poate reprezenta un moment zero al rugbyului românesc, momentul naşterii unei generaţii care peste câţiva ani va lupta pentru a duce România între cele mai bune naţiuni ale Cupei Mondiale de rugby. Este important ca în aceste momente să fim uniţi, să venim alături de ‘stejărei’ şi să îi susţinem pe aceşti tineri jucători, care nu vor avea o misiune uşoară, într-o competiţie ca o adevărată Cupă Mondială. Sperăm ca, având sprijinul World Rugby, Ministerului Tineretului şi Sportului şi al tuturor partenerilor noştri, acesta să fie un eveniment memorabil, cu rugby de calitate”, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.

World Rugby a anunţat şi că ediţia 2019 a World Rugby U20 Trophy va fi găzduită de Brazilia.

“Campionatul Mondial şi Cupa Mondială U20 sunt repere în dezvoltarea jucătorului spre rugbyul de performanţă. Suntem încântaţi că România şi Brazilia vor organiza următoarele două ediţii ale U20 Trophy. Ştiu că vor fi nişte gazde excepţionale şi că vor oferi un cadru perfect pentru ca echipele să aibă o evoluţie cât mai bună”, a declarat Bill Beaumont, preşedintele World Rugby.

România face parte din Grupa A, alături de Samoa, Namibia şi Hong Kong, în timp ce în Grupa B se află: Portugalia, Uruguay, Fiji şi Canada.

Programul competiţiei:
Marţi, 28 august:
Samoa – Hong Kong (ora 10,00)
Uruguay – Fiji (12,00)
Namibia – România (14,00)
Portugalia – Canada (16,00)

Sâmbătă, 1 septembrie:
Uruguay – Canada (10,00)
Namibia – Hong Kong (12,00)
Samoa – România (14,00)
Portugalia – Fiji (16,00)

Miercuri, 5 septembrie:
România – Hong Kong (10,00)
Fiji – Canada (12,00)
Portugalia – Uruguay (14,00)
Samoa – Namibia (16,00)

Duminică, 9 septembrie:
Locul 4 Grupa A – Locul 4 din Grupa B (10,00)
Locul 3 Grupa A – Locul 3 din Grupa B (12,00)
Locul 2 Grupa A – Locul 2 Grupa B (14,00)
Locul 1 Grupa A – Locul 1 Grupa A (16,00)
AGERPRES

comments

comments