full screen background image

A fost aprobată finanţarea pentru autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat joi importanţa autostrăzii Târgu Mureş – Câmpia Turzii, pentru a cărei construcţie a fost aprobată finanţarea din Fondul de coeziune.

“Săptămâna aceasta am primit o veste bună de la doamna comisar european Corina Creţu. A fost aprobată finanţarea din Fondul de coeziune, de peste 246 milioane euro, pentru construcţia autostrăzii Târgu Mureş – Câmpia Turzii. Vreau să subliniez importanţa acestui proiect, având în vedere că este parte a coridorului 9 – Rin-Dunăre, care leagă Strasbourg de Constanţa, în cadrul reţelei de transport paneuropean”, a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a aprobat o finanţare de peste 246 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru construcţia secţiunii de autostradă care va lega localităţile Târgu Mureş, Ogra şi Câmpia Turzii, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene din 19 iunie.

“Acest proiect de mare importanţă, situat pe un coridor european strategic, va contribui la crearea unei reţele de transport mai rapide şi mai sigure în România. De asemenea, va face regiunea mai atractivă atât pentru investitori, cât şi pentru turism şi va înlesni dezvoltarea economică, permiţând locuitorilor să reducă timpul necesar deplasării între cele două localităţi la mai puţin de oră”, a declarat Corina Creţu.

Proiectul are în vedere construcţia unei porţiuni de 51,8 km de autostradă, cu două benzi pe sens de circulaţie, între oraşele Târgu Mureş şi Câmpia Turzii, precum şi a unei secţiuni de 4,7 km în apropierea oraşului Târgu Mureş. Secţiunea de autostradă Târgu Mureş – Câmpia Turzii va face parte din coridorul 9 – Rin-Dunăre, ce leagă Strasbourg de Constanţa în cadrul reţelei de transport paneuropean. Proiectul urmează să fie finalizat până în octombrie 2019, potrivit comunicatului citat.

Totodată, Comisia Europeană a precizat că România beneficiază de o alocare de peste 22 miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014 – 2020. Proiectele de infrastructură mare din domeniul transportului urmează să beneficieze de 5,1 miliarde de euro. AGERPRES

comments

comments