full screen background image

“Noapte bună, tăticule!”, un nou spectacol la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava și Primăria Suceava vă invită duminică, 24 iunie, ora 19.00, la spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, după Jean Poiret, în regia lui Alexandru Grecu.

“Pentru că de Sânziene sărbătorim Zilele Sucevei, ne face o deosebită plăcere să oferim publicului, în mod gratuit, spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, care este o adaptare după „Joyeuses Pâques” de Jean Poiret, montat de Alexandru Grecu, cunoscut și apreciat regizor din Chișinău”, transmit reprezentanţii teatrului sucevean.

“O comedie spumoasă, despre micile noastre slăbiciuni, în acest secol grăbit. O poveste despre dragoste și trădare, despre infidelitate și devotament, despre triunghiul clasic (el, ea și amanta), ce ne violează spațiul nostru conjugal, despre inocență și imoralitate, în fine e despre noi, consumatorii de cultură. O comedie subtilă și foarte actuală, servită lejer, cu mult umor și scene destul de picante, ancorate în lumea sentimentelor umane”, afirmă regizorul Alexandru Grecu.

Regia: Alexandru Grecu
Autor: adaptare după Jean Poiret
Traducere: Ion Diviza
Costume: Ecaterina Mihalache
Coregrafia: Dumitru Tanmoșan
Regie tehnică: Vili Duțu

Distribuția:
Sophie – Diana Lazăr
Ștefan – Răzvan Bănuț
Julie – Ioana Nichita
D.na Valter – Sebastian Bădărău
Dl.Valter – Alexandru Marin
Frederic – Bogdan Amurăriței
Marlene – Delu Lucaci

Alexandru Grecu este un cunoscut regizor din Republica Moldova, director al Teatrului Național Satiricus I.L. Caragiale Chișinău. De-a lungul carierei sale, regizorul a obținut multiple distincții, iar în 2010 titlul onorific de Artist al Poporului. Regizorul Alexandru Grecu a primit de asemenea, Marele Trofeu Thalia – 2000 și titlul Cel mai bun spectacol al anului pentru spectacolul Maestrul și Margarita , în cadrul Galei Premiilor UNITEM- spectacol pe care sucevenii l-au putut vedea în cadrul festivalului nostru, Zilele Teatrului Matei Vișniec Suceava, ediția 2018. În calitatea sa de director artistic şi prim-regizor al Teatrului Național Satiricus „I. L. Caragiale” din Chișinău, dar şi în cea de preşedinte al Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), Alexandru Grecu organizează mai multe manifestări culturale de anvergură.

Jean Poiret este un renumit actor, scenarist și scriitor de origine franceză. Dintre piesele sale de teatru amintim: La Cage aux Folles, Joyeuses Pâques, C’est encore mieux l’après-midi.

Astfel, se încheie stagiunea 2017 – 2018 a Teatrului “Matei Vișniec”.

Spectacolele care au avut premiera în cadrul acestei stagiuni sunt “D’ale Carnavalului”, de de I.L.Caragiale, regia Tudor Lucanu (14.09.2017), “Kebab”, de Gianina Cărbunariu, regia Daniel Iordan (20.10.2017), “3 Surori”, de A.P.Cehov, regia Catinca Drăgănescu (14.11.2017), “Mimesis”, regia Daniel Iordan (28 01.2018), “Sub apă”, de Carmen Ella Greenhill, regia Sebastian Marina (03.03.2018) şi “Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, regia Anca Bradu (12.05.2018).

Evenimentul premium al stagiunii 2017- 2018 a fost festivalul Zilele Teatrului Matei Vișniec, ediția 2018, care s-a încheiat cu un bilanț predictibil. Este vorba de un succes, atât în privința actului artistic, cât și a numărului de spectatori care au ales, vreme de 9 zile, să se bucure de teatru.

“Ne-au fost alături mii de suceveni și s-a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că pofta vine mâncând. Interesul publicului este în considerabilă creștere și vă asigurăm că satisfacerea nevoii de teatru este misiunea asumată a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava”, a declarat conducerea teatrului din Suceava.

Organizată în perioada 12–20 mai 2018 și dedicată Centenarului Marii Uniri, ediția din acest an a festivalului a celebrat unirea prin teatru, avându-l ca invitat special pe dramaturgul Matei Vișniec.

În cifre, Zilele Teatrului Matei Vișniec, ediția 2018, a însemnat 2 orașe gazdă – Suceava și Rădăuți, 17 trupe de teatru de stat și independente, din România și Republica Moldova.

Maratonul de teatru a inclus 24 de spectacole în 56 de reprezentații, cu peste 150 de actori participanți, pe 3 scene mari (Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava și Auditorium Joseph Schmidt, USV) plus alte spații neconvenționale precum Uzina de Apă, esplanada Casei de Cultură, autobuzul, automobilul sau Iulius Mall.

Au participat: Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul de Comedie București, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău, Teatrul Național „Eugene Ionesco” Chișinău, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” Chișinău, Teatrul Republican „Luceafărul” Chișinău, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani, Teatrul „Aureliu Manea” Turda, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Teatrul „Jean Bart” Tulcea, Teatrul Profesioniștilor Independenți, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale București, Teatrul studențesc Fabulinus (Universitatea Ștefan cel Mare Suceava) și Crina Zvobodă.

Zilele Teatrului Matei Vișniec, ediția 2018, a oferit publicului sucevean cu generozitate spectacole de toate genurile și pentru toate categoriile de spectatori. Municipalitatea a ales să facă astfel un cadou comunității, intrarea la spectacole fiind liberă. Toate aceste eforturi au fost răsplătite cu prezența a peste 8.000 de spectatori.

comments

comments