full screen background image

Primăria Suceava va amenda şoferii care murdăresc trotuarele şi carosabilul cu noroi

În municipiul Suceava, acţiunea de scoaterea din peisaj a gardurilor vii continuă.

Anunţul este făcut de către viceprimarul Marian Andronache, conform căruia muncitorii de la Direcţia Generală a Domeniului Publice se concentrează, ca şi până acum, pe îndepărtarea acestora de pe marginea trotuarelor de pe străzile principale ale a reşedinţei de judeţ.

Andronache este de părere că spaţiile astfel eliberate, însămânţate cu iarbă, sunt mai din punct de vedere estetic şi al aspectului urbanistic: “La oprimă vedere se părea că gardurile vii stopau poluarea, însă în spatele acestora nu erau decât pământ şi buruieni, constituind şi o barieră după care se adunau gunoaie şi praf. Iar dacă s-ar face un calcul la cât oxigen produceau respectivele garduri vii şi cât revine gazonului, cred că acum stăm foarte bine”.

Adronache susţine că în prim plan va sta limitarea răspândirii prafului, inclusiv a celui rezultat din lucrările din construcţii, dar şi a pământului antrenat pe carosabil din parcările improvizate pe fostele spaţii verzi de la parterul blocurilor: “Vom discuta la momentul potrivit dacă vom lăsa gardurile vii la parterul blocurilor sau nu. Pentru că, deocamdată, nu am ajuns atât de departe, în interiorul cartierelor. Însă, mai degrabă, trebuie găsite soluţii de eradicare a prafului, în primul rând prin spălarea străzilor, murdare din cauza săpăturilor, spargerilor şi antrenarea pe cauciucuri a noroiului. De vină pentru răspândirea prafului sunt şi acele parcări din pământ sau balast, pe care nu reuşim să la asfaltăm, ca urmare a discuţiilor interminabile din Consiliul Local. Agenţii economici şi conducătorii auto care se fac vinovaţi de murdărirea cu materiale de construcţii sau cu noroi a trotuarelor şi carosabilului vor fi amendaţi”.

comments

comments