full screen background image

Pagube în 7 șapte localități, drumuri județene și comunale afectate pe zeci de kilometri, în urma precipitațiilor abundente

În perioada 16-18 iunie 2018, perioadă în care județul Suceava s-a aflat sub avertizare cod portocaliu meteorologic și cod portocaliu hidrologic, s-au înregistrat precipitații însemnate ce au depășit 60 de litri pe metru pătrat.

Până la această oră, conform informațiilor transmise de unitățile teritorial administrative din județul Suceava, ca urmare a fenomenelor meteo semnalate s-au înregistrat pagube în 7 localități din județ – Baia, Dumbrăveni, Hânțești, Moara, Pârteștii de Jos, Slatina și Vama, în total fiind afectați 19,7 kilometri de drum județean și 67,8 kilometri de drum comunal.

La Baia, a fost distrusă o porțiune de 0,3 kilometri de drum comunal, precum și porțiuni din apărarea de mal a DJ 155P, iar la Dumbrăveni, drumul comunal a fost afectat pe o porțiune de 2,13 km.

La Hânțești, au fost afectate un pod de pe DJ 208D și 2 podețe de pe 208B, precum și 19,5 kilometri de drum județean.

În comuna Moara, precipitațiile au afectat 9,5 kilometri de drum comunal, iar la Pârteștii de jos – 3 kilometri de drum comunal.

La Slatina, au fost inundate 5 curți și grădini, un pod de pe Drumul Județean 29A și 50 de kilometri de drum comunal.

Începând cu 19 iunie, a fost constituită o comisie de evaluare fizică și valorică a pagubelor.

Ca urmare a avertizării cod portocaliu meteorologic și hidrologic, sâmbătă 16 iunie, la ora ora 21, a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor cu personal din cadrul Instituției Prefectului, de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pentru a culege date și informații din teritoriu și a formula propuneri pentru coordonarea situațiilor de urgență posibil a se produce.

De asemenea, au fost anunțate comitetele locale pentru situații de urgență să își pregătească resursele, fiind instituită permanența la primării și monitorizate cursurile de apă în dreptul podurilor și podețelor.

Duminică 17 iunie, ora 9,30, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, în ședință extraordinară,

Au fost discutate măsurile pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele hidro-meteorologice prognozate de Administrația Națională de Meteorlogie, prin avertizarea de cod portocaliu, în perioada 16 iunie, ora 21- 18 iunie, ora 12.

comments

comments