full screen background image

Angajatorii pot organiza perioade de stagiu pentru tinerii cu studii superioare

Stagiatura absolvenților cu studii superioare este o măsură de stimulare a angajatorilor și de compensare a lipsei de experință a celor care s-au hotărât să debuteze în cariera profesională.

Prin încheierea unei convenții cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, angajatorul care încadrează absolventul și organizează o perioadă de stagiu de 6 luni la locul de muncă, decontează lunar 1.350 de lei pentru fiecare absolvent cu studii superioare, pe toată durata stagiaturii.

Pentru derularea stagiaturii, angajatorul încheie un contract de stagiu cu absolventul, anexă la contractul individual de muncă cu durata determinată de 6 luni, și desemnează un mentor din rândul salariaților calificați în domeniul de debut profesional al absolventului, în scopul de a ajuta stagiarul să atingă nivelul de competențe și deprinderi practice vizate de angajator.

“Mentorul poate coordona concomitent 3 stagiari și face parte din comisia de evaluare a absolventului, desemnată de angajator la finalul perioadei de stagiu.

Dacă stagiarul nu promovează etapa de evaluare, contractul individual de muncă încetează exclusiv, printr-o notificare scrisă, fără preaviz.

Stagiarul suportă cheltuielile de pregătire profesională, dacă demisionează în perioada de stagiatură stabilită prin actul adițional”, a precizat Directorul Executiv AJOFM Suceava, Dănuț Mihai Burgheaua.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza