full screen background image

Noua lege a ajutorului social, propusă de Băişanu, promulgată de Senat

Președintele ALDE Suceava, deputatul ALEXANDRU BĂIȘANU, a anunțat astăzi că noua lege a ajutorului social, propusă de el, a fost promulgată de Senat și că, în curând, va primi și acceptul Camerei Deputaților, după care va fi semnată de președintele IOHANNIS.

BĂIȘANU a declarat că, potrivit noilor amendamente, persoanele care vor refuza o singură dată un loc de muncă nu vor mai beneficia de ajutor social.

El a adăugat că piața muncii din România are multe locuri de muncă libere, dar nu există cerere pentru acestea.

Băișanu a trecut apoi la transferul parcului Șipote și pădurii Zamca din administrarea Romsilva în cea a Primăriei Suceava, demers aprobat de Senat, dar blocat de Camera Deputaților, despre care a spus că “voi lua taurul de coarne și voi găsi ușile și căile prin care voi duce la final această chestiune”, fără a intra în amănunte semnificative.

Au urmat la rând depozitele ecologice de deșeuri de la Moara și Pojorâta, care nici acum nu sunt date în exploatare, deputatul ALDE spunând că “voi lua staurul de coarne, voi face o interpelare dnei. ministru a Mediului, ministra ALDE, și voi găsi toate resursele de care am nevoie pentru a stopa acest dezastru ecologic” și proiectul falimentar Suceava utilități și mediu la standarde europene: “Am un proiect în lucru, care va lua de pe spatele Primăriilor această tensiune financiară, presiunea se va duce spre Guvern sau spre Consiliul Județean”.

După ce a trecut prin proiectul Suceava – capitală culturală europeană, Băișanu a detaliat subiectul legat de continuarea sistemului termic centralizat în municipiul Suceava, el fiind adeptul dotării celor 19.000 de abonați ai “Bioenergy” cu centrale de apartament pe gaze naturale plătite de municipalitate, ca un ultim ajutor de stat.

comments

comments