full screen background image

Medicul rădăuţean Adrian Nicolae Popescu își va lansa volumul de debut – ”Cuvinte pe drumuri”

Vineri, 8 iunie, la ora 18.30, sala de conferințe a Hotelului Gerald’s din Rădăuți va găzdui un eveniment cultural.

Medicul Adrian Nicolae Popescu își va lansa volumul de debut ”Cuvinte pe drumuri”. Cartea cuprinde 21 de povestiri și întâmplări trăite și apoi evocate într-o proză accesibilă publicului larg, indiferent de vârstă sau de preferințe literare.

”În textele lui Adrian Nicolae Popescu realitatea este la ea acasă, îmbrăcând uneori cămașa unui realism liric, care ascunde duritatea și nevoile existenței, alteori ironia unui observator fin al lumii de afară. O carte multicoloră, unde câteodată se fac intenționat desene ”cu creta albă pe asfaltul negru”. Este proza unui medic, în maniera lui Cehov, alteori în cea a lui Rabelais…”, după cum scrie Maria Pilchin în prefață.

Doctorul Adrian Nicolae Popescu este medic de familie în comuna Burla, județul Suceava, și, în același timp, medicul copiilor de la Așezământul de Copii ”Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți.

Profesează de 15 ani și, după cum afirmă, a început să iubească meseria de medic abia după ce a început să profeseze și să obțină satisfacții profesionale.

Este din Rădăuți, este căsătorit, iar soția sa e subofițer la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina”, paramedic și dispecer la Unitatea de Pompieri din Rădăuți.

Au doi copii pe care îi cresc cu dragoste de locul natal și tradițiile bucovinene.

Adrian Nicolae Popescu a vorbit, la VIVA FM Rădăuți, despre volumul ”Cuvinte pe drumuri” și a lansat invitația pentru evenimentul de vineri, pentru toți ascultătorii.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

 

comments

comments