full screen background image

Acţiune desfăşurată de poliţişti pe linia respectării regimului armelor şi muniţiilor

În perioada 31 mai – 4 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase – IPJ Suceava au efectuat 7 controale la deţinători autorizați de arme şi muniţii.

A fost constatată o infracţiune de „nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, a fost indisponibilizată în vederea confiscării o armă neletală supusă autorizării, tip pușcă şi s-au constatat 7 contravenții la Lg.295/2004 și HG.11/2018, în cuantum de 11.004 lei.

Marţi, polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase – IPJ Suceava s-au deplasat la domiciliul unui bărbat, de 61 de ani, din municipiul Suceava, posesor al unui certificat de deținător în baza căruia avea drept de deținere a unui pistol neletal.

Cu această ocazie, au constatat că bărbatul deţine un pistol neletal cu o altă serie decât cea pentru care era autorizat şi 50 de elemente de muniție, pistolul nefigurând în bazele de date.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, pistolul și cele 50 de elemente de muniție aferente acestuia fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza