full screen background image

Acţiune desfăşurată de poliţişti pe linia respectării regimului armelor şi muniţiilor

În perioada 31 mai – 4 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase – IPJ Suceava au efectuat 7 controale la deţinători autorizați de arme şi muniţii.

A fost constatată o infracţiune de „nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, a fost indisponibilizată în vederea confiscării o armă neletală supusă autorizării, tip pușcă şi s-au constatat 7 contravenții la Lg.295/2004 și HG.11/2018, în cuantum de 11.004 lei.

Marţi, polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase – IPJ Suceava s-au deplasat la domiciliul unui bărbat, de 61 de ani, din municipiul Suceava, posesor al unui certificat de deținător în baza căruia avea drept de deținere a unui pistol neletal.

Cu această ocazie, au constatat că bărbatul deţine un pistol neletal cu o altă serie decât cea pentru care era autorizat şi 50 de elemente de muniție, pistolul nefigurând în bazele de date.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, pistolul și cele 50 de elemente de muniție aferente acestuia fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

comments

comments