full screen background image

Un bărbat din Capu Codrului a furat un scuter, pe care l-a condus, băut şi fără permis, până a cauzat un accident

În cursul după-amiezii de duminică, în jurul orei 17.45, în timp ce conducea motociclul neînmatriculat sau neînregistrat pe Uliţa Morii din comuna Capu Codrului, un localnic, de 34 de ani, nu s-a asigurat corespunzător la pătrunderea pe DN 2E.

Pentru că nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un bărbat, de 66 de ani, din judeţul Botoşani, a intrat în coliziune laterală cu acesta.

După producerea impactului, un localnic, de 24 de ani, a ridicat motociclul şi l-a transportat la locuinţa proprietarului, un bărbat din comuna Păltinoasa, cu intenţia de a şterge urmele accidentului rutier.

Cu ocazia cercetărilor, proprietarul vehiculului a declarat faptul că nu deţine documente de provenienţă a motociclului, iar bărbatul de 34 de ani l-a luat din curtea locuinţei sale, fără acordul său.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că motociclul nu este înmatriculat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat” şi „furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluţionat procedural.

comments

comments