full screen background image

Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est, lansată la Suceava

Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est anunţă că miercuri, 6 iunie, va avea loc lansarea Federației Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est și a Confederației Patronatelor Femeilor Antreprenor.

Evenimentul va începe la ora 10:00, la sala de ședințe a Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Suceava.

Organizața va reuni federațiile femeilor antreprenor din România, fiind prima confederație de acest gen înființată după perioada interbelică.

“Este un proiect important, prin care ne propunem să susținem afirmarea femeilor în viața economică și socială a Romaniei, dezvoltarea profesională și personală a femeilor din Romania. Cu sprijinul factorilor de decizie, al celorlalte organizații patronale, al partenerilor și colaboratorilor noștri, vom deveni un interlocutor social, reprezentând o voce publică distinctă”, precizează Liliana Agheorghicesei, Președinte al Federației Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est.

“Proiectele au ca obiectiv general, creșterea ocupării prin stimularea participării pe piața muncii a persoanelor (inclusiv din diaspora) cu potențial antreprenorial și crearea unui program integrat de incurajare și sprijin tehnico-financiar pentru înființarea și dezvoltarea de noi intreprinderi in mediul urban. Prin intermediul proiectelor, 2.030 persoane vor dezvolta competențe antreprenoriale în cadrul cursurilor certificate ANC, și vor fi înființate 235 firme noi care vor crea un număr de 470 noi locuri de muncă în diverse sectoare economice din regiunile Nord-Est, Centru, Nord-Vest, Sud-Est și Sud-Muntenia. În cadrul proiectelor, antreprenorii vor beneficia de servicii de asistență, consiliere, mentorat în domeniul antreprenorial, și vor fi îndrumați în activitatea lor economică. Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est își propune să fie un factor reprezentativ și executiv în mediul de afaceri feminin, răspunzând nevoilor acestuia și asigurând un cadru optim pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin”, a mai spus Agheorghicesei.

Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est organizează şi “Gala Femeilor Antreprenor”, care se va desfăşura pe 8 iunie, orele 16:00, la Salon Eden Garden Suceava.

“GALA FEMEILOR ANTREPRENOR va fi un eveniment de amploare, ce se va derula sub sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, cu participarea a peste 300 persoane – agenți economici, invitați de marcă din țară și străinătate, Președinția Romaniei, Guvernul Romaniei, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale, ai altor organizații de la nivel local, național și internațional, parteneri și colaboratori ai Federației Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est, mass media locale”, spun organizatorii.

Programul Galei este următorul:

16:00 – 16:10 Primirea participanților

16:10 – 16:20 Deschiderea oficială a Galei Femeilor Antreprenor
– Roxana ILIESCU – Moderator
– Sorin AVRAM – Moderator
– Liliana AGHEORGHICESEI – Președinte Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est
– Cristina CHIRIAC – Presedinte Federatia Patronatelor Femeilor Antreprenor

16:20 – 17:10 Alocuțiuni adresate participanților de către:
– Președintia României
– Reprezentanți ai Guvernului României
– Reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale
– Invitati: Camelia SUCU – Manager general si fondatoarea companiei ClassIN, Ana DINCA – Director general si asociat unic al companiei Audit One SRL, Marius GHENEA – Antreprenor in serie si business-angel, co-fondator al platformei Venture Connect, partener in cadrul fondului de Venture Capital Catalyst Romania (3TS Capital Partners).

17:10 – 17:20 Prezentări susținute de partenerii/sponsorii GALEI FEMEILOR ANTREPRENOR

17:20 – 17:30 Lansarea Federației Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est
– Liliana AGHEORGHICESEI- Președinte

17:30 – 17:40 Lansarea Confederației Patronatelor Femeilor Antreprenor
– Cristina CHIRIAC- Președinte

17:40 – 18:20 Festivitate de premiere a femeilor antreprenor din țară și străinătate, cu rezultate profesionale deosebite

18:20 – 19:20 Spectacol folcloric si coregrafic – Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu” Suceava

19:30 Dineu; Program muzical

comments

comments