full screen background image

Comisia pentru reglementarea Codului administrativ a finalizat dezbaterea proiectului

Comisia specială pentru reglementarea Codului administrativ a finalizat, luni, dezbaterea celor 648 de articole ale proiectului (plus anexe), discuţiile urmând să fie reluate marţi dimineaţă pe textele amânate anterior, printre acestea figurând şi cel referitor la pensiile aleşilor locali.

Deputatul PNL Florin Roman propune ca primarii şi viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene să beneficieze, la cerere, de recalcularea pensiei la îndeplinirea condiţiilor pentru limită de vârstă, dacă au deţinut cel puţin un mandat întreg şi nu au decizii definitive în instanţe pentru fapte de corupţie.

Preşedintele comisiei, deputatul PSD Marcel Ciolacu, declara că a trimis adrese mai multor ministere pentru a se stabili impactul bugetar.

“Am făcut adrese din partea comisiei, atât la Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor, cât şi la Ministerul Justiţiei, pentru că trebuie stabilit şi un impact bugetar dacă dorim să fim responsabili şi aşteptăm aceste răspunsuri când vor veni. Oricum este un amendament în care decizional e Senatul, deci mai mult ca sigur săptămâna viitoare, până la redactarea raportului, va fi votat”, a afirmat preşedintele comisiei.

În şedinţa de luni comisia a adoptat texte referitoare la răspunderea administrativă şi servicii publice.

Membrii comisiei au amânat dezbaterea mai multor articole care vizează concursul pentru funcţionarii publici sau integritatea aleşilor locali. AGERPRES

comments

comments