full screen background image

Acţiuni desfăşurate de poliţişti, pentru creşterea gradului de siguranţă şi prevenirea accidentelor

În perioada 26 – 27 mai, Serviciul Investigații Criminale Suceava a organizat o acțiune punctuală pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor judiciare și la regimul circulației rutiere în zona barurilor, sălilor de jocuri și teraselor din municipiului Rădăuți, la care au fost cooptați polițiștii de ordine publică și rutieră, cei din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Biroului pentru Imigrări Suceava.

În cadrul acţiunii au fost controlate 16 locații, au fost verificate 396 de autoturisme şi legitimate 204 persoane.

Au fost constatate 2 infracțiuni în flagrant şi au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 21.895 de lei.

Totodată, au fost reţinute 2 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

 

În perioada 25 -28 mai, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul subunităților teritoriale au organizat acţiuni tematice pe raza județului, pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, în cadrul căreia au fost testaţi 632 de conducători auto.

Au fost constatate 20 de infracţiuni şi au fost aplicate 342 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 104.330 de lei.

Au mai fost reţinute 28 de permise de conducere, din care 6 pentru alcool, 6 pentru depăşirea limitei de viteză, 16 pentru alte abateri şi retrase 11 certificate de înmatriculare.

Pe 26 mai, în jurul orei 00.54, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control, pe strada Pinului din localitate, autoturismul condus de un localnic, de 32 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

 

În perioada 25 – 28 mai, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul subunităților teritoriale au organizat acţiuni tematice pe raza județului, pe linia prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Au fost constatate 5 infracţiuni şi aplicate 495 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 300.912 lei.

De asemenea, au fost reţinute 67 de permise de conducere şi retrase 10 certificate de înmatriculare.

În dara de 27 mai, în jurul orei 11.20, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control, pe un drum adiacent DJ 209G, din comuna Straja, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic, de 54 de ani. Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat de conducătorul auto, care avea culorile mai intense decât cele ale unui permis de conducere valabil eliberat de autorităţile române, iar holograma de securitate era o imitație, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, constatând faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

Poliția municipiului Vatra Dornei a organizat, marţi, o acțiune punctuală pe raza de competență pe linia prevenirii și combaterii abaterilor rutiere comise de către conducătorii auto care efectuează transport de persoane în regim „TAXI”.

Cu această ocazie, a fost constatată o infracțiune rutieră, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.830 de lei, din care 7 față de conducătorii auto tip „TAXI”, şi au fost reținute 3 permise de conducere.

comments

comments