full screen background image

Dosar penal pentru un minor din Marginea, care a furat mopedul fratelui său şi a fugit la vederea poliţiştilor

Luni, la ora 21.30, în timp ce acționa pe DC „Cărămidărie” din comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui moped fără număr de înregistrare.

Conducătorul vehiculului nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, pe o distanță de circa 1 km, prin folosirea mijloacelor acustice și luminoase din dotare.

Tânărul a fost identificat ca fiind un localnic, de 16 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că mopedul este radiat din circulație din străinătate, din 23 decembrie 2016 şi nu este înmatriculat în România.

De asemenea, s-a constatat că monorul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

Cu ocazia cercetărilor, minorul a declarat că mopedul aparține fratelui său, de 29 de ani, din aceeași localitate, și l-a luat fără ştirea acestuia, pentru a fi condus pe drumurile publice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

comments

comments