full screen background image

Panouri pentru fotografii de promovare a istoriei municipiului Rădăuţi

În data de 3 noiembrie 2017, grupul de iniţiativă “Rădăuţiul civic” a depus la Primăria Rădăuți o adresă prin care propunea autorităților să susțină amplasarea unor panouri cu fotografii vechi care să redea măcar puțin din farmecul Rădăuțiului de altădată.

Propunerea făcută a fost legată de amplasarea unor panouri de dimensiune 1,4 m x 1 m în care să fie afișate fotografii pentru promovarea istoriei municipiului.

Propunerea le aducea la cunoştinţă autorităților că, dincolo de o cunoaștere mai bună a istoriei orașului de către cetățeni, aceste panouri reprezintă un mare plus pentru promovarea obiectivelor importante în fața turiștilor care ne calcă meleagurile, propunând ca descrierile obiectivelor să fie realizate cel puțin în limba engleză (dacă nu chiar și germană și franceză).

Locurile vizate de aceste panouri ar fi punctele de interes: Templul Evreiesc, Catedrala Ortodoxă, Mănăstirea Bogdana, Esplanada centrală, Magazinul general, Parcarea actuală (fostă piață agroalimentară), Strada Bogdan Vodă, Cofetăria „Așchiuță”, Strada Putnei (Gazaria).

În cursul zilei de, 25 mai 2018, “Rădăuţiul civic” a primit un răspuns favorabil, prin care se comunică faptul că atât conducerea Primăriei, cât și Consiliul Local susțin această inițiativă și vor aloca fondurile necesare pentru montarea panourilor de promovare, prin fotografii vechi, a obiectivelor și a istoriei locale din Rădăuți.

Fotografiile vechi vor fi puse la dispoziție de jurnalistul Corneliu Cîrdeiu, din colecția personală, la o rezoluție potrivită.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments