full screen background image

Turneul extraordinar al flautistului Ion Bogdan Ștefănescu ajunge la Suceava pe 10 iunie

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu pornește din nou la drum într-un turneu extraordinar.

În perioada 3 – 10 iunie va susține șase recitaluri în șase orașe din cele trei provincii istorice ale României. Flautul Fermecat 2018 marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Ion Bogdan Ștefănescu împreună cu chitaristul Costin Soare a pregătit un repertoriu special, sub tema „Twenty Shades of Music”.

Repertoriul include piese de Celso Machado, Béla Bártok, Astor Piazzolla, Miroslav Tadic, la care se adaugă piese pentru chitară de Ariel Ramirez și Jorge Morel, care vor fi interpretate de Costin Soare.

Cadența anuală cu care s-a organizat turneul Flautul fermecat începând din 2012 – uneori au existat chiar două ediții pe stagiune – l-a impus în cadrul evenimentelor culturale cu tradiție.

Programul de anul acesta aduce în atenția publicului o muzică ce aparține țărilor sudice, o muzică cu anumite caracteristici întâlnite doar în Balcani și America de Sud. Zone îndepărtate geografic, dar foarte apropiate din punct de vedere semantic și ca structură artistică. Sunt douăzeci de fațete, de stări ale muzicii cu care vor lua contact cei prezenți la recitalurile Flautului Fermecat. Vor asculta o muzică plină de lascivitate, tristețe, resemnare, dor, dar și exuberanță, joc, umor și chiar inocență, sentimente proprii folclorului românesc sau celui sud-american.

Începând cu 2012, Ion Bogdan Ștefănescu a vizitat zeci de orașe din țară alături de pianistul Horia Mihail. Cei doi au cântat împreună și pe scenele din Washington, New York, Osaka și Tokio, într-un program intitulat „Românesc 100%”. De această dată, Ion Bogdan Ștefănescu va fi însoțit de unul dintre cei mai reprezentativi chitariști ai României, Costin Soare, un muzician cu studii în România, Scoția și Japonia, unic în peisajul muzical autohton. Melanjul timbrurilor, al flautului și al chitarei, este unul foarte potrivit pentru acest repertoriu. Ion Bogdan Ștefănescu va folosi toate tipurile de flaut, de la cel bas, la piculină, într-o simbioză perfectă cu sunetul atât de atrăgător al chitarei.

„Sunt sigur că melomanii vor reacționa la această nouă propunere sonoră. O consider a fi combinația perfectă”, afirmă Ion Bogdan Ștefănescu.

Itinerar
Duminică, 3 iunie, ora 19 – Bistriţa, Sinagoga
Luni, 4 iunie, ora 18 – Alba Iulia, Casa de Cultură
Marţi, 5 iunie, ora 19 – Deva, Sala Pro Arte
Joi, 7 iunie, ora 19 – Bucureşti, Sala Teatrelli
Sâmbătă, 9 iunie, ora 19 – Tecuci, Ateneu
Duminică, 10 iunie, ora 19 – Suceava, Teatrul Matei Vişniec

Program muzical
Celso Machado – Patru dansuri
Béla Bártok – Sase dansuri românești
Ariel Ramirez – Alfonsina y el mar (chitară solo)
Astor Piazzolla – L’histoire du Tango
Jorge Morel – Danza brasilera (chitară solo)
Miroslav Tadic – Patru piese macedonene

https://www.facebook.com/ibsflute/

Detalii pe www.flautuldeaur.ro.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza