full screen background image

Ambasadorul Germaniei vizitează judeţul Suceava

Ambasadorul Republicii Federale Germane, Cord Meier-Klodt, va efectua astăzi o vizită în judeţul Suceava.

El se va întâlni cu reprezentanţi ai autorităţilor locale și ai mediului de afaceri sucevean.

Întâlnirea va avea loc începând cu ora 11, la Palatul Administrativ din Suceava.

“Întâlnirea cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţul Suceava constituie o ocazie de promovare a oportunităţilor de investiţie din zona noastră, precum şi a eventualelor probleme în cooperarea economică bilaterală”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Cord Meier- Klodt s-a născut în 1958 la Hamburg și a urmat studii de filosofie și de limbi romanice la Universitatea din același oraș, în Paris și în Grenoble (sursa – wikipedia).

Între 1992 și 1995, Meier-Klodt a fost consul general la Sankt Petersburg, pentru ca apoi să lucreze la misiunea permanentă a Germaniei la ONU. Din 1998 și până în 2002 a revenit în centrala MAE german. Între 2002 şi 2005 a fost şeful secţiei de presă în cadrul Ambasadei germane la Moscova. Între 2014-2015, Cord Meier-Klodt a fost reprezentant al Ministerului federal de Externe german pentru probleme legate de Rusia, Belarus, Ucraina, Caucaz și Asia Centrală. În 1 ianuarie 2016, a fost numit reprezentant special al OSCE pentru procesul de reglementare în criza transnistreană când Germania a exercitat președintia Organizației.

În 2016 ambasadorul Cord Meier-Klodt a fost reprezentantul special al preşedinţiei germane a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană. Anterior a fost Însărcinat special pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală în ministerul de Externe german.

Dina ianuarie 2017, Cord Meier-Klodt este ambasadorul Republicii Federale Germane în România.

comments

comments