full screen background image

Toate victimele accidentului din Ungaria au fost identificate; costurile de repatriere vor fi suportate din Fondul de urgenţă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, miercuri, că toate cele nouă victime din accidentul de microbuz produs în Ungaria au fost identificate, fiind cetăţeni români. Trupurile au fost transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei. MAE va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

”Conform ultimelor informaţii obţinute în cursul nopţii de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetăţenie română. Trupurile neînsufleţite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei”, anunţă MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

Celula de Criză a MAE şi echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta îşi continuă activitatea 24/7, în baza procedurilor standard aplicabile în astfel de situaţii, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsufleţite.

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autorităţile locale şi cu membrii de familie şi acordă asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite.

În accident au fost implicate două femei şi şapte bărbaţi, cel puţin patru fiind din judeţul Mureş. Aceştia veneau către România dinspre Slovenia, într-un microbuz.

Şoferul transmitea live pe Facebook în momentul impactului.

La un moment dat, şoferul intră pe contrasens, angajându-se într-o depăşire periculoasă, însă nu pare să realizeze că din faţă vine un camion. Înregistrarea de pe reţelele de socializzare surprinde chiar momentul impactului dintre microbuzul înmatriculat în Mureş, în care se aflau nouă persoane, şi camionul încarcat cu nisip.

În urma impactului, nouă persoane şi-au pierdut viaţa, iar şoferul camionului a fost rănit.

Accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România,

digi24

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza