full screen background image

Dosare penale întocmite pentru nerespectarea regimului armelor şi substanţelor periculoase

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava au identificat, în incinta Centrului Comercial „Bazar” din municipiul Suceava, o femeie, de 64 de ani, din Ucraina, în timp ce oferea spre vânzare produse destinate combaterii dăunătorilor, din categoria substanţelor toxice, de provenienţă ucraineană, fără a deţine autorizaţiile prevăzute de lege în acest sens.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „trafic de produse sau substanţe toxice”, fiind indisponibilizate 280 de fiole de gramaje diferite, cu insecticide şi fungicide sub formă de pulbere şi substanţă lichidă.

Polițiștii din cadrul aceluiaşi Serviciu s-au autosesizat despre faptul că, în anul 2014, un bărbat, de 66 de ani, din comuna Ilișești, și unul de 50 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, au tranzacționat 2 arme letale, fără ca operațiunea să fie efectuată prin intermediul unui armurier autorizat, încheind în acest sens un proces-verbal de predare-primire.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru comiterea a 2 infracţiuni de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments