full screen background image

Acţiuni desfăşurate de poliţişti, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat și desfășurat, marţi, acțiuni tematice pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest 226 de conducători auto.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate 2 infracţiuni şi aplicate 112 sancţiuni contravenționale, în valoare de 47.260 de lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere, din care 3 pentru alcool și 8 alte abateri şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

Şi Poliția municipiului Rădăuți, în cooperare cu Poliția orașului Vicovu de Sus, a organizat, luni şi marţi, o acțiune pe raza de competență pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, a excesului de viteză şi a abaterilor comise de biciclişti şi conducătorii de mopede.

În cadrul acţiunii, a fost constatată o infracţiune, fiind aplicate şi 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.600 de lei.

Au mai fost reţinute 4 permise de conducere, din care 2 pentru alcool, 1 pentru viteză și 1 pentru depășire neregulamentară şi retras un certificat de înmatriculare, pentru lipsă I.T.P.

De asemenea, a fost ridicat un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Polițiștii au depistat în trafic, pe DC Bilca – Gălănești, un bărbat, de 50 de ani, din comuna Bilca, care conducea autoturismul sub influența băuturilor alcoolice.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments