full screen background image

Aproape 350 de şoferi verificaţi cu etilotestul, după 3 zile de controale ale Poliţiei Rutiere

În perioada 18 – 20 mai, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pe raza județului, pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost verificaţi cu aparatul etilotest 347 de conducători auto.

Au fost constatate 17 infracţiuni şi aplicate 174 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 76.365 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control, pe strada Argestru din localitate, autoturismul condus de o localnică, de 50 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

O patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control, pe strada Dimitrie Cantemir din localitate, autoturismul condus de un localnic, de 44 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce vor fi soluționate procedural.

comments

comments