full screen background image

“Târgul de Vechituri – Împreună pentru un zâmbet”, la Rădăuţi

Pe data de 20 mai, voluntarii Centrului Social „Maria Ward” din Rădăuți au organizat “Târgul de Vechituri – Împreună pentru un zâmbet”, o manifestare care a avut drept scop strângerea de fonduri care vor asigura participarea beneficiarilor din centru la o tabără, în vacanța de vară.
Evenimentul s-a desfășurat în fața Foișorului din Parcul Central și, deși evenimentul era programat să înceapă la ora 16.00, rădăuțenii au fost prezenți încă de la ora 15.00.

Programul pregătit de voluntari a cuprins vânzarea de produse aflate în stare foarte bună, donate de către voluntari și persoanele care au dorit să sprijine activitatea. Astfel, cei prezenți au cumpărat cărți, jucării, tablouri, haine și s-au îndulcit cu prăjiturile pregătite de către voluntari alături de părinții copiilor care beneficiază de serviciile centrului. Ca să-și potolească setea, toți cei prezenți au putut degusta limonadă și sucuri de fructe naturale, pregătite de voluntari.

Programul artistic a fost asigurat de către Trupa Flash Mob, Trupa Smime, și tineri interpreți care au interpretat piese din folclorul românesc.

La manifestare a participat și primarul Nistor Tatar, care a felicitat voluntarii pentru implicare și și-a arătat sprijinul față de toate activitățile desfășurate de Centrul Social „Maria Ward” Rădăuți.

Prin activități de acest fel, reprezentanții Centrului alături de voluntari își doresc să sublinieze importanța voluntariatului în calitate de proces educativ, de formare umană, prin care tinerii pot dobândi diverse abilități prin interacțiunea cu celelalte persoane, lucrând în echipă pentru un scop comun, nobil, acela de a fi alături de persoanele aflate în situații de risc. Voluntariatul este activitatea care poate fi practicată de persoane de toate vârstele, o activitate îndeaproape legată de simțul civic și participativ la viața comunității, cultivând un comportament prosocial, orientat către nevoile social-educative ale acesteia.

Rădăuțenii au răspuns afirmativ acestei invitații, fiind încântați de inițiativă, savurând prăjiturile și contribuind, prin achiziționarea produselor la sume modice, la fericirea copiilor din Centru care vor avea ocazia să meargă în tabără din vară, cel mai aşteptat eveniment din acest an, după cum a transmis pentru VIVA FM Louana Popovici, purtător de cuvânt al Primăriei Rădăuţi.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments