full screen background image

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va inspecta Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal Fălticeni

Joi, 24 mai, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va vizita Spitalul Judeţean Suceava și noua clădire a Spitalului din Fălticeni.

Obiectivul principal al vizitei în municipiul reședință de judeţ este verificarea stadiului lucrărilor la extinderea secţiei de Cardiologie.

Managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu, a declarat că lucrările se desfășoară conform graficului și se preconizează că se vor finaliza în august.

Valoarea totală a proiectului este de 1,5 milioane de euro, bani care provin de la Consiliul Judeţean și din fondurile proprii ale spitalului.

Sorina Pintea va insepecta, de la ora 11, şi stadiul lucrărilor la Spitalul Municipal Fălticeni având în vedere că, în acest an, a semnat acordarea ultimei tranșe, de 11 milioane de lei, pentru finalizarea acestui obiectiv.

Suma de 8 milioane de lei va fi utilizată pentru încheierea lucrărilor de execuție la interiorul clădirii, iar celelalte 3 milioane de lei sunt destinate achiziției de dotări nemedicale.

Lista include mobilierul pentru saloanele pacienților, aparatură pentru bucătăria spitalului, dotările pentru sala de mese, echipamente pentru splălătoria spitalului, achiziția de aparatură electronică și electrocasnică, televizoare, frigidere, computere pentru birourile spitalului, elemente de birotică, mobilierul pentru sălile de așteptare, mobilierul pentru ambulatoriu și laboratorul spitalului.

Lucrările la clădirea noului spitalul din Fălticeni au început în urmă cu 27 de ani.

Noul spital municipal din Fălticeni va oferi 240 de paturi, saloane spațioase echipate cu paturi noi, sisteme de alertare a medicilor, băi proprii și tot ceea ce ține de confortul unui pacient aflat la tratament.

Zona arondată unității sanitare deservește peste 150.000 de persoane.

comments

comments