full screen background image

Echipajele din Vatra Dornei au câştigat etapa judeţeană a Concursului „Prietenii Pompierilor”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, a organizat sâmbătă, 19 mai a.c., pe stadionul „Unirea”, din municipiul Suceava, etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”.

Competiţia are un caracter educativ în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum în scopul promovării, în rândul elevilor, a atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare.

Ca și în cazul concursului cu tematică de protrecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, și această competiție a fost un câștig pentru toți participanții și nu numai, deoarece prin cunoștințele pe care le-au dobândit tinerii în timpul pregătirii lor, iar apoi le-au demonstrat în practică, arată că noua generație dorește să se implice tot mai mult în nobila misiune de salvare a semenilor aflați în pericol.

În urma centralizării punctajelor obţinute la cele trei probe ale concursului (test de verificare a noţiunilor de teorie, pista de îndemânare peste obstacole şi ştafeta de 400 metri cu obstacole), clasamentul a fost următorul:

Fete:
Locul I – Echipajul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Vatra Dornei;
Locul II – Echipajul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Rădăuți;

Băieţi:
Locul I – Echipajul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Vatra Dornei;
Locul II – Echipajul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Rădăuți;
Locul III – Echipajul Şcolii Gimnaziale Cornu Luncii;
Locul IV – Echipajul Şcolii Gimnaziale „Vasile Tomegea” Boroaia;
Locul V – Echipajul Şcolii Gimnaziale Bosanci.

În funcţie de punctajul obţinut la nivel naţional, echipele câștigătoare (fete și băieți), din cadrul Școlii Gimnaziale Nr.1 Vatra Dornei, coordonate de către prof. Constantin Obreja, se vor califica la Concursul Naţional „Prietenii Pompierilor”, care va fi organizat de către cele două ministere partenere, în perioada vacanţei de vară a elevilor.

Felicitări tuturor echipajelor și pentru coordonatorii acestora, pentru pasiunea și efortul susținut depuse pentru a menține această competiție la un nivel ridicat.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza