full screen background image

Conferinţa internaţională „Turismul rural românesc în context internaţional”, la Vatra Dornei

În perioada 24-26 mai, Agenţia Zonei Montane Vatra Dornei organizează ediţia a XX-a Conferinţei internaţionale „Turismul rural românesc în context internaţional. Actualitate şi perspective”.

În cadrul evenimentului, vor avea loc prezentări de lucrări ştiinţifice, dezbateri, dar şi o aplicaţie practică în comuna Pojorâta.

Printre temele abordate cu prilejul manifestării se numără: Turismul rural şi agroturismul în contextul dezvoltării durabile, la nivel naţional, regional şi global; Tradiţionalism versus modernism în turismul rural; Strategii naţionale şi regionale de dezvoltare a turismului rural; Managementul şi marketingul e-turismului; Comportamentul prestatorilor şi consumatorilor de servicii de turism rural şi Rolul legislaţiei în domeniu, în promovarea şi dezvoltarea turismului rural.

La acestea se adaugă expunerea cu tema Turismul rural, din perspectivă multidisciplinară şi interdisciplinară, respectiv din cea a economiei, sociologiei, dreptului, psihologiei, antropologiei, etnografiei şi folclorului.

De asemenea, prezentate vor fi şi exemple de bune practici, prin problematica supusă analizei manifestarea ştiinţifică fiind considerată „unica de acest gen din ţară, inclusiv prin perseverenţa cu care aceasta este abordată în fiecare an”.

Lucrările Conferinţei se vor desfăşura la Vatra Dornei, „într-un ambient pitoresc, emblemă a României, aşezare din regiunea istorică a Bucovinei, atestată încă de pe vremea statului Moldova, unde turismul reprezintă, astăzi, o activitate dominantă”, aşa cum consideră organizatorii.

comments

comments