full screen background image

„Noaptea muzeelor” a atras peste 9.000 de vizitatori

Peste 9.000 de persoane au vizitat, cu ocazia Nopții Muzeelor, obiectivele Muzeului Bucovinei, iar aproape două treimi dintre acestea au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul de Istorie.

Din totalul de 9.168 de vizitatori, 3.233 au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei și 3.155 au vizitat Muzeul de Istorie.

Alți 2.350 au trecut pragul Muzeului de Științele Naturii și 430 au vizitat Muzeul Satului Bucovinean.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că s-a înregistrat o scădere față de anul 2017, cu 394 de vizitatori, pentru că vremea a fost destul de capricioasă, pe parcursul serii de sâmbătă fiind și precipitații, dar și datorită faptului că Hanul Domnesc este închis din cauza reparațiilor efectuate de proprietar.

La Muzeul de Istorie intrarea a fost gratuită la toate expoziţiile, cu excepţia expoziţiei Maşinile lui Leonardo DaVinci.

Şi în acest an, un autocar a plecat din Suceava spre Fălticeni, unde doritorii au putut vizita Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Muzeul “Mihail Sadoveanu”, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” și „Galeria Oamenilor de Seamă”.

„Noaptea Muzeelor” a fost marcată și de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Observatorul Astronomic și Planetariul fiind vizitate gratuit.

comments

comments