full screen background image

Ziua Eroilor, comemorată în municipiul Rădăuți

Ziua Eroilor a fost comemorată în municipiul Rădăuți printr-o activitate organizată de Primăria și Consiliul Local, în colaborare cu Casa Municipală de Cultură.

Începând cu ora 11:30, în fața Primăriei s-a constituit coloana oficială de participanți și de la ora 12.00, în fața Monumentului Eroilor s-a desfășurat întreaga activitate. Comemorarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat, interpretat de elevii Școlii Gimnaziale “Bogdan Vodă” Rădăuți, urmată de slujba de pomenire ținută de un sobor de preoți de la Mănăstirea Bogdana din municipiu. Au luat cuvântul în fața participanților primarul Nistor Tătar, col (r) Simion Sticleț, consilier al primarului. și profesorul Ionel Mitrofan, director al Școlii Gimnaziale “Dimitrie Cantemir” din Rădăuți.

Nistor Tătar i-a îndemnat pe rădăuțeni să-și folosească drepturile câștigate prin sacrificiile înaintașilor, să nu-i uite pe cei care au apărat viața cu propria viață și “să ne gândim constant la ceea ce lăsăm celor care vin în urma noastră”. În alocuțiunea rostită, primarul a subliniat faptul că “suntem responsabili să educăm, să nu permitem ca cei care au fost înaintea noastră să fie uitați, deoarece suntem datori să ne cunoaștem eroii și să îi cinstim”.

Și-au adus aportul în desfășurarea activității de comemorare reprezentanți ai instituțiilor administrative locale și județene, ai structurilor MAI, reprezentanți ai unităților școlare din municipiu precum și ai partidelor politice.

Manifestarea s-a bucurat de participarea corului de elevi de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi, îndrumat de profesorul Laurian Abălașei, care a interpretat cântece patriotice și de participarea elevilor de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă”, care sub coordonarea profesorului Alexandru Domnari au interpretat, într-o manieră inedită, la fluiere blockflute, piese cu caracter patriotic.

După susținerea alocuțiunilor și scurtul moment artistic, a urmat depunerea de coroane din partea tuturor structurilor menționate.

La finalul manifestării, reprezentanții Primăriei, alături de reprezentanți ai Asociației Cultului Eroilor “Regina Maria” Rădăuți, au depus coaroane de flori la Monumentele Eroilor din Cimitirul Municipal.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments