full screen background image

Judeţul Suceava, locul întâi pe ţară la cererile pentru subvenţiile pe suprafaţă

Centrul Judeţean Suceava al Agenţiei de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2018.

În Suceava, s-au depus 47.438 de cereri unice de plată, pentru o suprafaţa totală de 200.606,05 de hectare, judeţul nostru situându-se pe primul loc în ţară.

Cererile unice de plata au putut fi depuse până pe 15 mai, sprijinul financiar fiind alocat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În campania din anul 2017, din judeţul Suceava s-au adunat 48.427 de cereri unice de plată, pentru o suprafaţă de 201.214,29 de hectare de terenuri.

Beneficiarii plăţilor sunt fermierii activi, persoane fizice şi persoane juridice, care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafeţelor de teren agricol, precum şi de deţinătorii de animale.

La depunerea cererii unice de plată, aceştia au prezentat documentele necesare care dovedesc că terenul agricol, inclusiv zonele de interes ecologic, se află la propria dispoziţie.

comments

comments