full screen background image

Acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, desfăşurate de poliţişti

Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a organizat, joi, o acţiune pe raza municipiului reședință de județ, împreună cu echipaje din cadrul Serviciului Rutier Suceava, pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive în rândul participanţilor la trafic și respectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii de motociclete.

În cadrul acţiunii au fost constatate două infracţiuni, din care una pentru alcoolemie și una pentru conducere fără permis.

Au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 12.335 de lei, din care 15 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

S-au mai reţinut 2 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea au fost controlate 6 motociclete, un motociclist fiind sancţionat contravenţional.

La ora 19.55, un echipaj de poliție a oprit pentru control, pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat, de 25 de ani, din comuna Adâncata. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere, pentru nicio categorie auto. I s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

Tot joi, Poliția Municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune punctuală pe raza de competență, pe linia prevenirii consumului de băuturi alcoolice, a încălcării regimului legal de viteză și a depășirilor neregulamentare în rândul conducătorilor auto.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest 12 conducători auto, fiind aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.640 de lei, din care 12 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii au mai reţinut 2 permise de conducere, ambele pentru viteză.

comments

comments