full screen background image

Luni urmează să se anunţe rezultatele selecţiei pentru propunerea de numire a şefului DIICOT

Rezultatele selecţiei pentru propunerea de numire a procurorului-şef al DIICOT urmează să fie afişate luni la sediul Ministerului Justiţiei şi să se publice pe pagina Internet a acestuia, potrivit calendarului anunţat începerea procedurii.

Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi – Daniel Horodniceanu, actualul procuror-şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Cei doi au susţinut vineri interviurile.

“Mi-a plăcut foarte mult că au citit proiectul de management. Mi-au pus întrebări foarte bune, pertinente, cred că am răspuns corect, o să vedem pe 14 (mai – n.r.)”, a declarat Horodniceanu, după interviu.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Candidaţii au întocmit un proiect managerial privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de procuror-şef al DIICOT. Ei trebuiau să depună şi cel puţin 10 lucrări pe care le-au întocmit în compartimentele în care şi-au desfăşurat activitatea, în ultimii cinci ani, precum şi ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale. AGERPRES

comments

comments