full screen background image

Eveniment de promovare a plurilingvismului și diversității culturale europene, la Biroul francez

Biroul francez invită francofilii suceveni, miercuri, 16 mai 2018, ora 18:30, la un eveniment de promovare a plurilingvismului și diversității culturale europene, animat de prof. dr. Petronela Munteanu și prof. dr. Cristina Hetriuc.

Sub genericul „Plurilinguisme européen et interculturalité”, publicul se va familiariza cu elemente de cultură și civilizație francofonă și va putea participa la diverse activități interculturale, din cadrul cărora nu vor lipsi traduceri în limbile europene. De asemenea, concursurile tematice propuse de organizatori se vor finaliza cu diplome, premii dulci și alte surprize. Atmosfera va fi întregită de trubadurii francofoni contemporani, care vor interpreta, la diverse instrumente, opere muzicale din spațiul european.

Activitatea va fi prezentată de elevii francofoni și francofili din trei licee partenere și face parte din seria de activități propuse în cadrul parteneriatului școlar, inițiat sub egida Inspectoratului Școlar Județean Suceava, între cele trei colegii sucevene, Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, și gazda evenimentului, Biroul francez.

Intrarea este liberă.

comments

comments