full screen background image

Acţiuni de informare privind încadrarea în muncă a străinilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, împreună cu Biroul pentru Imigrări Suceava susţin, în intervalul perioada 14-20 mai, acţiuni de prelucrare a legislaţiei referitoare la încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor.

„Este vorba despre o campanie de informare a angajatorilor care au străini angajaţi, cât şi a celor care sunt interesaţi în acest demers, cu privire la condiţiile în care străinii pot presta activităţi lucrative pe teritoriul României, precum şi în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile care le revin angajatorilor în cauză”, a declarat Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava, conform căruia, la întâlniri vor fi prezenţi poliţişti din cadrul structurilor teritoriale pentru imigrări şi inspectori de muncă.

Campania survine relativei crize de forţă de muncă de pe piaţa judeţeană de profil şi se desfăşoară cu sprijinul primăriilor, care pun la dispoziţie spaţiile în care vor fi ţinute sesiunile de informare.

Programul desfășurării activităților de informare va fi următorul:
– 14 mai 2018, ora 11.00, în Municipiul Fălticeni, la Sala *Pictor Aurel Băeșu* din incinta Muzeului de Artă *Ion Irimescu*;
– 15 mai 2018, ora 11.00, în Municipiul Rădăuți, la Biblioteca *Tudor Flondor* din Piața Unirii;
– 16 mai 2018, ora 11.00, în Municipiul Câmpulung Modovenesc, la sediul Primăriei;
– 18 mai 2018, ora 11.00, în Municipiul Suceava, la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene.

Conform unei statistici din iulie 2017, în judeţul Suceava lucrau legal 124 de cetăţeni străini.

comments

comments