full screen background image

Primarul Sucevei merge în Palestina pentru a semna acordul de înfrățire cu orașul Bethleem

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că, săptămâna viitoare, va merge în Palestina, pentru a semna, din partea municipiului Suceava, acordul de înfrățire cu orașul Bethleem.

Conform lui Lungu, este vorba despre un protocol cu mai multe domenii de colaborare, în domeniul învățământului, culturii, turismului, economiei și activităților comerciale, în domeniul protecției mediului, medical și serviciilor edilitare și administrației publice locale.

Primarul a menționat că și Suceava este un pol de creștinătate, având 50 de biserici, din care 39 sunt biserici ortodoxe.

Betleem (învechit Viflaim, uneori scris Bethleem sau Bethlehem) este un oraș din Cisiordania, situat la 10 km sud de Ierusalim, având aproape 28.000 de locuitori. Din 1996, după Acordul de la Oslo, orașul se află sub administrarea Autorității Palestiniene.

Orașul este un important centru religios și pentru iudei și pentru creștini. Vechiul Testament identifică Betleemul ca orașul în care regele David s-a născut. În Noul Testament, Betleemul este locul de naștere al lui Iisus. Orașul este locuit de una din cele mai vechi comunități de creștini din lume, deși mărimea comunității s-a micșorat datorită emigrației.

Betleemul are o majoritate musulmană, dar este și orașul celei mai mari comunități creștine palestiniene. Cel mai dezvoltat sector economic al orașului este turismul, ce cunoaște apogeul în preajma sezonului Crăciunului când pelerinii creștini se îmbulzesc spre Biserica Nașterii Domnului. Betleemul are peste 30 de hoteluri și peste 300 de magazine artizanale.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza