full screen background image

Patru dosare penale, pentru şoferi prinşi conducând băuţi

În cursul nopţii de luni, la ora 03.45, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control, pe DN 29A, din comuna Adâncata, autoturismul condus de un bărbat, de 35 de ani, din comuna Zvoriștea.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Marţi, la ora 18.34, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Siret a oprit pentru control, pe DC 35, din comuna Grămești, autoturismul condus de un localnic, de 48 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 18.57, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DC 46, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un bărbat, de 40 de ani, din comuna Horodnic de Jos.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce vor fi soluționate procedural.

Tot marţi, la ora 23.31, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 17A, din comuna Dornești, tractorul neînregistrat, condus de un localnic, de 45 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tractorul nu este înregistrat pentru a putea fi condus pe drumurile publice.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul neînregistrat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments