full screen background image

Protecţia Copilului a organizat Campania ”PORȚI DESCHISE spre voluntariat”

Joi, 26 aprilie 2018, începând cu orele 13.00, la sediul DGASPC Suceava a avut loc o întâlnire cu organizațiile nonguvernamentale din județ dar și din regiunea N-E (Iași, Neamț, Botoșani). Această întâlnire a avut ca scop o mai strânsă colaborare între specialiștii Direcției și reprezentanții organizațiilor dar și dezvoltarea unui schimb de experiență util tuturor.

”Construim punți, dărâmăm ziduri” a fost motto-ul întâlnirii, iar cu acest prilej, conducerea Direcției a lansat tuturor celor prezenți invitația de a ne fi parteneri prin programe de voluntariat la nivelul centrelor de copii și adulți din structura DGASPC Suceava (prin inițiarea de acțiuni de socializare, dezvoltare personală, ateliere de lucru, ajutor la teme, pregătirea pentru viață independentă etc).

Implementarea unor proiecte și programe de voluntariat cu sprijinul organizațiilor care doresc să se implice în educarea, formarea și dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor din sistemul de protecție, va avea ca rezultate: stabilirea unor relații trainice de prietenie, recuperarea carențelor educaționale, descoperirea și valorizarea aptitudinilor, creșterea stimei de sine, reducerea riscului de marginalizare și discriminare în cadrul colectivelor școlare sau în comunitate, dezvoltarea personală și acumularea unui set de cunoștințe, pentru a-și stabili un țel pentru care să se pregătească fiecare copil sau tânăr din sistemul de protecție.

“În același timp, ne dorim nu doar implicarea organizațiilor nonguvernamentale și instituțiilor în proiectele noastre de voluntariat, care să conducă la dezvoltarea aptitudinilor, valorilor umane și stimei de sine în rândul copiilor, tinerilor și adulților din sistemul de protecție, ci, mai ales, stimularea implicării acestora ca și voluntari, în acțiuni menite să le asigure inserția școlară, socială și profesională, devenind astfel, utili societății.”, a precizat directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac.

Această întâlnire face parte din seria acțiunilor menite să pregătească ediția a IV-a a Campaniei ”Porți deschise-spre voluntariat” care se va desfășura în perioada 21-25 Mai 2018, prin vizite în cadrul tuturor centrelor și serviciilor din structura DGASPC Suceava.

La întâlnire au participat: Fundația FARA, Romanian Children’s Humanitarian Foundation (RCHF), I.P.J – C.A.P.C. Suceava, Asociația „Social Heart”, Fundația „O nouă Viață”, Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Suceava, Asociația părinților cu copii cu nevoi speciale, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Asociația Regională de Educare a Adulților Suceava (AREAS), PSIHASCEND Suceava, Asociația „Casa Betel”, Asociația „Euroactiv” Suceava, Asociația „Licuricii Fericiți”, Asociația „Beard Brothers” – filiala Suceava, Asociația PACT – Parent and Child Training, Fundația „Motivation” România, Asociația „Down Activ” Moldova, Asociația „Lumină Lină”, Asociația „O viață altfel”, Fundația Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” – Bucovina Suceava, Fundația Umanitară „Sf. Ierarhi Leontie și Teodosie”, Asociația „Blijdorp” România, Asociația Județeană „Sportul pentru Toți” Suceava, Organizația „Salvați Copiii” – filiala Suceava, Fundația „Iochebed”, Fundația „Centrul Creștin Cristos pentru România” – Suceava, Clubul Femeilor Active – Gura Humorului, Asociația SEVA Suceava, Fundația Speologică, Asociația „Anador” Bucovina, Fundația Umanitară „Eagle House”, Consiliul Județean al Elevilor Suceava.

“Transmitem mulțumirile noastre tuturor celor care au fost prezenți la această întâlnire, dar și partenerilor noștri care nu au fost prezenți, dar cu care avem o colaborare excelentă.

Acțiunile premergătoare Campaniei ”Porți deschise-spre voluntariat continuă și în perioada următoare printr-o nouă întâlnire cu instituțiile și firmele partenere care doresc să dezvolte parteneriate cu DGASPC Suceava.

Vă așteptăm să fiți voluntari activi în cadrul centrelor noastre și desigur, să vizitați centrele și serviciile din structura DGASPC Suceava în perioada 21-25 Mai 2018, conform calendarului anexat.”, a declarat Directorul Executiv Adjunct al DGSAPC Suceava, Margareta Isăilă.

IMPRESII:

”Pentru Asociația PACT- Parent and Child Training întâlnirea din cadrul DGASPC Suceava a însemnat:
1. conștientizarea schimbărilor ce s-au realizat la nivel de mentalitate în cadrul DGASPC în înțelegerea activităților desfășurate de partenerii acestora în folosul copiilor instituționalizați;
2. accentul pus pe transparență între DGASPC, ca instituție a statului și ONG-uri;
3. importanța aportului adus de ONG-uri pentru copiii instituționalizați;
4. identificarea problemelor esențiale, căutarea de soluții și moduri de implicare eficientă;
5. cunoașterea unor alți parteneri din cadrul ONG-urilor care să sprijine proiectele existente și să dea contur unor propuneri de proiect.

Asociația PACT- Parent and Child Training va continua să sprijine copiii aflați în atenția DGASPC Suceava prin proiecte care să urmărească schimbarea comportamentală a copiilor și a adolescenților, va oferi suport emoțional și activități de socializare, educare, consiliere și suport social pentru copiii aflați în atenția DGASPC.” – drd. Simona Pojoga, vicepreședinte PACT.

”… un proiect excelent ! Am reușit să descopăr această lume doar datorită acestui proiect. Aici am întâlnit o adevarată familie care luptă pentru ca toți copiii noșstri să fie pregatiti pentru viață. Un proiect care te invită să participi și tu, să-ț oferi toate abilitățile, acestor copii, pentru a fi mai buni și mai frumoși. Mulțumim și felicitări!” – Tatiana Done, Fundația Speologică Suceava.

”Temele de discuție au fost bine structurate si prezentate de dvs. Mi-a plăcut abordarea și temele prezentate de D-na Director Nadia Crețuleac, bazate pe idei concrete de programe de voluntariat. Vă felicit pentru organizare!” – Daniel Lungu, asistent personal AREAS.

”Este o initiațivă excelentă și salutară. Iar deschiderea DGASPC Suceava este binevenită, pentru noi, organizațiile nonguvernamentale care avem același scop, acela de a veni în acoperirea nevoilor identificate la nivelul Direcției dar și al comunității sucevene.” – Vasile Gafiuc, președinte AREAS.

comments

comments