full screen background image

Inspectorii sanitari încep controalele pentru mini-vacanţa de 1 Mai

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava demareazã acţiunile specifice perioadei premergãtoare sãrbãtorii de 1 Mai, intensificând controalele şi luând mãsuri în vederea prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.

În campanie sunt agrenaţi medicii veterinari ai DSVSA, cei ai circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi cei de la circumscripţiile sanitare veterinare zonale.

Controalele se vor concentra pe modul în care sunt respectate condiţiile de igienã în unitãţile supuse controlului sanitar veterinar, situate în special în zonele de agrement şi localitãþile de interes turistic, în care se organizeazã evenimente, precum târguri, pelerinaje la aşezãmintele de cult cu ocazia unor sãrbãtori religioase ori hramuri bisericeşti.

Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic

În perioada 27 aprilie – 5 mai, va fi asiguratã permanenţa la sediul instituţiei, fiind afişate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numãrul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Totodatã, cetãţenii au dispoziţie numãrul de telefon 0800 826 787, la call-center-ului ANSVSA, la care se poate suna gratuit din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

comments

comments