full screen background image

Circulația feroviară către Putna ar putea fi reluată

Proiectul preluat anul trecut de la comunitatea din Putna pentru redeschiderea circulației feroviare către mormântul lui Ștefan cel Mare a înregistrat primii pași concreți.

Directorul general CFR SA, Ioan Gavrilă, Director Sucursala Regională CF Iaşi, Radu Pipa, Constantin Axinia, Directorul Sucursalei Regională Transport Feroviar Călători Iași, alături de președintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane, Grigore Mare, au inspectat întreaga secție Rădăuți-Putna pentru a vedea exact care sunt lucrările necesare pentru redeschiderea sectorului de cale ferată către Putna.

La Mănăstirea Putna au fost întâmpinați de primarul din localitate, Gheorghe Coroamă, și de părintele Dosoftei, în numele părintelui stareț Melchisedec Velnic.

În urma discuțiilor de la Putna, s-a desprins nevoia ca autoritățile locale de pe traseu să colaboreze în acest demers comun, atât pentru eliberarea de documente necesare pentru lucrări și amenajări, cât și pentru sprijin în igienizarea și amenajarea peroanelor pentru redeschiderea de halte acolo unde este afluență mai mare de călători.

“Suntem încrezători că acest demers comun va culmina cu redeschiderea circulației feroviare pe acest traseu istoric, cu atât mai mult în contextul Anului Centenar și al faptului că anul acesta se împlinesc 120 de ani de la deschiderea Gării Putna”, a transmis Federația Națională Feroviară.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza