full screen background image

Județul Suceava va participa la evenimentul “România salută Viena”

Consilierii județeni au aprobat astăzi, în unanimitate, participarea județului Suceava la evenimentul “România salută Viena”.

Pe 16 iunie, județul Suceava va fi prezentat în inima Vienei, într-un loc consacrat evenimentelor publice, Piața Am Hof.

„Așa cum am mai prezentat, în acest an avem mai multe acțiuni prin care marcăm Centenarul Marii Uniri. În luna iunie, ne propunem să promovăm Bucovina la Viena. Consiliul Judeţean Suceava acordă o importanță deosebită promovării județului Suceava și a Bucovinei, drept care organizăm acțiuni consistente pe plan național şi internațional.”, a spus Flutur.

„Vom avea o participare importantă, mergând pe 5 componente: turism, cultură, meșteri populari, gastronomie, precum și prezentarea din punct de vedere istoric a Bucovinei. Va fi amenajat și un târg unde vom putea pune în valoare obiectivele și atracțiile turistice, moștenirea culturală, tradițiile și obiceiurilor zonei, gastronomia tradițională, produsele specifice urmând a fi cunoscute de cei interesați prin intermediul materialelor de informare și promovare, precum și prin intermediul expozițiilor gastronomice și a celor de produse meșteșugărești, unde vor fi susținute și demonstrații.”, a precizat şeful judeţului.

În cadrul evenimentelor organizate cu sprijinul Primăriei Viena, împreună cu Asociația Mihai Eminescu din Viena și cu parteneri din Austria, vor avea loc concerte, spectacole de dans şi prezentări ale portului popular românesc, susținute de artiști suceveni și de Ansamblul Ciprian Porumbescu.

„Pe 15 iunie vom participa la manifestări de comemorare a poetului național Mihai Eminescu și vom marca parcursul vienez al lui Ciprian Porumbescu. Tot pe 15 iunie, delegația județului Suceava va avea întâlniri cu oficialități austriece, cu reprezentanți ai mediului de afaceri și din turism.”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Delegația suceveană va fi compusă din 59 de persoane, iar costul pentru participarea la aceste evenimente va fi de 96.000 de lei.

comments

comments