full screen background image

ISU Suceava organizează o nouă etapă de înscrieri a voluntarilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al județului Suceava continuă activitatea de recrutare a voluntarilor, în cadrul Campaniei „SALVATOR DIN PASIUNE”.

ISU Suceava organizează o nouă etapă de înscrieri a voluntarilor, până pe 27 aprilie, între orele 9:00-15:00.

Candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție şi să nu fi perdut anterior calitatea de voluntar în cadrul ISU.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă următoarele documente:
– cerere de înscriere (modelul se găsește la unitate);
– certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele peste 18 ani);
– copie după actul de identitate;
– aviz psihologic;
– act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare;
– adeverință medicală cu mențiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;
– acordul părinților/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani (modelul se găsește la unitate).

Informații suplimentare se pot obține de la SERVICIUL PREGĂTIRE PENTRU INTERVENȚIE ȘI REZILIENȚA COMUNITĂȚILOR, la telefon: 0230-524426, interior 27113.

În perioada de pregătire, voluntarii vor parcurge noţiunile de prim ajutor de bază, susţinute cu profesionalism de către formatorii din cadrul inspectoratului sucevean, astfel încât, la finalul cursurilor, să fie în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat pentru a fi angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv.

După derularea tuturor etapelor obligatorii, aceştia vor face voluntariat în cadrul subunităţilor inspectoratului şi vor fi pregătiţi să participe la misiuni, alături de echipajele de prim ajutor.

Proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments


TAG


Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza