full screen background image

Controale specifice perioadei premergătoare zilei de 1 mai, pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus demararea acţiunilor specifice perioadei premergătoare zilei de 1 Mai, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, informează ANSVSA printr-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

“Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic”, se menţionează în comunicat.

La aceste acţiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor de igienă în unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în special în zonele de agrement/ localităţile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente
(târguri de vară, pelerinaje la aşezămintele de cult cu ocazia unor sărbători religioase, hramuri bisericeşti).AGERPRES

comments

comments