full screen background image

Sectorul turismului din Bulgaria a înregistrat o creştere de peste 25% în ultimii doi ani

Sectorul turismului din Bulgaria a înregistrat o creştere de peste 25% în ultimii doi ani, a afirmat ministrul bulgar de resort, Nikolina Angelkova, transmite BTA.

Din cei 8,9 milioane de turişti străini care au vizitat anul trecut Bulgaria, 5,3 milioane au fost în staţiunile de pe malul Mării Negre, a explicat oficialul bulgar, adăugând că Bulgaria va fi împărţită în nouă regiuni turistice, litoralul Mării Negre urmând să fie împărţit de-a lungul axei nord-sud.

Cele nouă regiuni turistice vor fi dezvoltate de toate structurile locale, inclusiv municipalităţi, firme şi organizaţii. “Oferim calitate – nu doar pachete turistice – ci şi experienţe cuprinzătoare, însoţite de o caldă ospitalitate locală”, a explicat Nikolina Angelkova.

Ministerul Turismului se va concentra pe patrimoniul istoric şi cultural al ţării, în condiţiile în care Bulgaria este pe locul trei în UE în domeniul descoperirilor arheologice. Au fost dezvoltate opt rute, care acoperă peste 150 de situri arheologice, a declarat oficialul bulgar.

Autorităţile de la Sofia vor să atragă zece milioane de turişti străini, un obiectiv pe deplin realizabil, a afirmat recent ministrul Turismului. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza