full screen background image

Premii pentru studenții doctoranz ai USV, la Cadet Inova 2018

În perioada 19 – 21 aprilie, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, a avut loc a 3-a ediție a Expoziției internaționale studențești dedicate inovării și cercetării științifice “Cadet Inova” 2018, organizată de Forumul Inventatorilor Români și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

În cadrul evenimentului au fost expuse 83 de lucrări ale studenților din România și Republica Moldova. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat cu 4 invenții ale studenților doctoranzi, coordonați de cadre didactice la Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Astfel, sucevenii au obţinut Marele premiu al juriului Cadet Inova 2018 pentru Sistem de monitorizare a stărilor emoționale, Medalia de aur cu felicitările juriului Cadet Inova 2018 pentru Metoda și instalație de control și manipulare a laptelui şi Diploma de excelență și medalie de aur din partea Universității de Stat de Medicină și Farmacie a Republicii Moldova pentru Sistem de monitorizare a stărilor emoționale.

Studenții doctoranz ai USV au mai primit Diploma de excelență și medalie de aur din partea Universității de Stat de Medicină și Farmacie a Republicii Moldova pentru Micropompa electromecanică de vacuum și presiune, precum şi Premiul special în semn de onoare, recunoaștere și apreciere a creativității științifice și originalității pentru întreaga activitate inventivă din Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, acordat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Salonul “Cadet Inova” face parte dintr-o serie de manifestări organizate anual de Academia Forțelor Terestre din Sibiu, sub denumirea Săptămâna Internațională a Studenților, și comemorează, la fiecare ediție, o personalitate a inventicii românești.

În 2017 a fost comemorată academician Ana Aslan, iar în 2018, profesorul și inventatorul sucevean Dorel Cernomazu, prilej cu care delegația USV a prezentat în plen un material dedicat vieții și operei inventatorului, dar și activităților în domeniul creativității tehnice din universitatea suceveană.

Delegatia USV a fost formată din S.l. dr. ing. Elena Olariu (conducătorul delegației), dr. ing. Mihaela Poienar, drd. ing. Dumitru Cernușcă și prof. univ.dr. ing. Laurențiu Dan Milici (membru al juriului).

comments

comments