full screen background image

Ministerul Culturii nu susţine cu cărţi bibliotecile publice sucevene

La această dată, în judeţul Suceava funcţionează 92 de biblioteci publice, dintre care 4 sunt municipale, 10 orăşeneşti, iar 78 comunale, iar de la Ministerul Culturii acestora nu li se repartizează cărţi.

„Întrucât Ministerul Culturii nu a repartizat cărţi pentru bibliotecile publice din ţară şi, implicit, din judeţul Suceava, Biblioteca Bucovinei a încercat să suplinească această lipsă şi, din rezervele existente, de donaţii obţinute de la anumite edituri şi asociaţii, sau de la persoane particulare, a completat fondurile de carte ale acestor biblioteci”, se evidenţiază într-o informarea a instituţiei sucevene.

Conform acesteia, din finanţare publică de circa 215.824 de lei, anul trecut au fost achiziţionate 7.717 de documente de bibliotecă şi s-au făcut abonamente la ziare şi reviste, pentru anul 2018.

Din donaţii, în colecţiile Bibliotecii Bucovinei au intrat 1.909 de unităţi bibliografice, la care s-au adăugat 196 de documente atrase în cadrul depozitului legal.

În anul 2017, toate secţiile, filialele şi compartimentele Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” au avut aproximativ 11.000 de utilizatori activi, dintre care 5.700 de posesori ai „permisului de bibliotecă”.

Alţi circa 5.300 de utilizatori activi au împrumutat cărţi prin intermediul Serviciului de „Bibliotecă mobilă”, număr în creştere în comparaţie cu anii precedenţi.

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” are colecţii care însumează circa 430.000 de unităţi bibliografice.

comments

comments