full screen background image

836 de persoane selectate în vederea încadrării, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Angajatorii suceveni, interesaţi în acoperirea deficitului de personal şi vizibilitate în mediul sucevean de afaceri, precum şi toate persoanele care au dorit să se angajeze sau să schimbe locul de muncă,au fost invitate, astăzi, la Iulius Mall Suceava, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Evenimentul a avut loc loc simultan și la sediile AJOFM din localitățile Fălticeni şi Cîmpulung Moldovenesc, precum şi la Casa Germană din Rădăuți.

Conform AJOFM Suceava, la ora închiderii evenimentului, la nivelul judeţului Suceava, au participat 132 de angajatori (58 în Suceava, 28 în Fălticeni, 19 în Rădăuți şi 27 în Cîmpulung Moldovenesc), care au oferit 921 de locuri de muncă (508 în Suceava, 170 în Fălticeni, 170 în Rădăuți şi 73 în Cîmpulung Moldovenesc).

În total, la bursă au participat 1.575 de persoane (725 în Suceava, 285 în Fălticeni, 360 în Rădăuți şi 205 în Cîmpulung Moldovenesc).

Dintre acestea, 836 de persoane au fost selectate în vederea încadrării (390 în Suceava, 177 în Fălticeni,185 în Rădăuți şi 84 în Cîmpulung Moldovenesc).

29 de persoane au fost încadrate pe loc de către angajatorii prezenţi (11 în Suceava, 11 în Fălticeni, 6 în Rădăuți şi 1 în Cîmpulung Moldovenesc).

Domeniile de activitate care au selectat deja angajați sunt: construcțiile, industria alimentară, fabricarea produselor textile, prelucrarea lemnului și comerțul.

“Mesajele primite astăzi, de la angajatorii care au selectat candidați pentru al doilea interviu, sunt promițătoare în ceea ce privește acoperirea deficitului de personal, cu mențiunea că, deși s-a acoperit parțial necesarul în structura pe meserii, se menține deficitul cantitativ de forță de muncă. Din acest motiv, majoritatea angajatorilor au optat pentru menţinerea ofertelor de la bursă pe lista de locuri vacante gestionată de AJOFM Suceava.

Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica rezultatele finale ale evenimentului”, a declarat Dănuț Burgheaua, director executiv al AJOFM Suceava.

comments

comments