full screen background image

4 persoane prinse conducând fără permis, într-o singură zi

Joi, la ora 13.20, o patrulă din cadrul Poliţiei orașului Siret a oprit pentru control pe strada Laţcu Vodă din localitate, autoturismul condus de un localnic, de 49 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

La ora 15.50, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control, pe un DC neclasificat, din comuna Adâncata, mopedul condus de un localnic, de 16 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

În cauze s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce vor fi soluționate procedural.

La ora 17.00, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control, pe DJ 208D, din comuna Mitocu Dragomirnei, mopedul condus de un localnic, de 50 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.

La ora 17.30, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control, pe un DC neclasificat, din comuna Adâncata, mopedul condus de un localnic, de 50 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule, iar plăcuța cu numărul de înregistrare aplicată în partea din spate aparţine altui moped.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.

În cauze s-au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce vor fi soluționate procedural.

comments

comments