full screen background image

Harşovschi, din Croaţia: “Viitorul este al mașinilor electrice și al regulilor clare pentru aprovizionarea cu marfă”

În perioada 18-19 aprilie, se derulează, la Split (Croația), întâlnirea finală a proiectului “Freight TAILS – Soluții logistice inovatoare pentru transportul și distribuția de mărfuri”, cofinanțat de Uniunea Europeană, în cadrul programului Urbact 3.
Municipiul Suceava este partener, alături de Westminister – Marea Britanie, Parma – Italia, Maastricht – Olanda, Tallinn – Estonia, Umea – Suedia, Split – Croația, La Rochelle – Franța, Bruxelles – Belgia, Parma – Italia.

La întâlnire participă viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, alături de unii colegi din Primărie – Dan Dura, Simona Strîmbeanu, Mihaela Gafițescu, Gabriel Petruc și de Mihai Popescu, conf. univ. dr. la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava.

Acest proiect oferă asistență tehnică și transferul de experiență din partea orașelor partenere pentru transportul și distribuția de mărfuri, în vederea reducerii congestionării traficului și a emisiilor poluante datorate traficului rutier.

De asemenea, planul de acțiune realizat în cadrul acestui proiect va fi parte integrantă din documentația tehnico-economică pentru obținerea finanțării nerambusabile în cadrul P.O.R. – Axa 1, pentru proiectul “Sistem integrat de management al traficului”, pentru care Municipiul Suceava are alocați 1,2 milioane de euro, proiect care este demarat, aflându-se în faza de semnare a contractului de proiectare (undă verde, reglementare transport public precum și transport și distribuție de mărfuri).

“Concluzia generală, în urma discuției purtate în particular cu viceprimarul orașului Split, Nino Vela, este aceea că, pentru protejarea mediului și decongestionarea traficului, viitorul este al mașinilor electrice și al regulilor clare pentru aprovizionarea cu marfă”, a spus Harşovschi.

comments

comments